Білокриницька сільська рада
Рівненського району Рівненської області

Плата за землю та подоток на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки на території Білокриницької сільської ради на 2017 рік!

ДО ВІДОМА ЖИТЕЛІВ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!!!

ДПІ у Рівненському районі ГУ ДФС у Рівненській області повідомляє, що 01.01.2016 року вступили в дію внесені зміни до до податкового кодексу України Законом України від 24.12.2015 року №909 – VІІІ «Про внесення змін до Податкового Кодексу У4країни та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», в частині адміністрування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Внесеними змінами до ПКУ передбачено, що ставки податку для об’єктів житлової та/або нежилової нерухомості, що перебуваютьу власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються рішенням сільської ради або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом розташування (зональності) та типів такихобєктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 3% розміру мінімальної заробітної плати, встановлені законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 квадратний метр бази оподаткування (підпункт 266.5.1. пункту 266.5 статті 266 Кодексу), 41,34 грн. (мінімальний розмір оплати праці станом на 1 січня 2016 року – 1378 грн. на місяць).

Також внесені зміни до пп. 266.4.1 п. 266.4 ст. 266 Податкового Кодексу України щодо пільги із сплати податки на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а саме: база оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку, зменшується:

-        для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. метрів;

-        для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;

-        для різних типів об’єктів нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасно перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток) - на 180 кв. метрів.

Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий період.

Тобто у 2016 році місцеві ради не зможуть збільшувати граничну межу житлової нерухомості, на яку зменшується база оподаткування, встановлена ПКУ (відповідну норму виключено із пп. 266.4.1 ПКУ).

Згідно рішення сесії Білокриницької сільської ради №186 від 21.06.2016 року затверджено плату за землю та  подоток  на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки на території Білокриницької сільської ради на 2017 рік!

З даним Рішенням можна ознайомить:

  1. на даному сайті у розділі документи--àрішення 8 чергової сесії;
  2. на інформаційному стенді сільської ради;
  3. у секретаря ради;
  4. у ДПІ у Рівненському районі ГУ ДФС у Рівненській області.